Практикувайте да казвате „не“ на неразумни заявки в огледалото.

edit

By ERICK LM

Практикувайте да казвате „не“ на неразумни заявки в огледалото.

Включително, но не само, размахвайте ръцете си във въздуха (както просто не ви интересува).

Така че, независимо дали имате нараняване на долната част на тялото, ограничена мобилност, хронична болка или просто искате да дадете краката си почивен, това са някои страхотни алтернативи на упражненията на по-конвенционалните и тясно дефинирани кардио движения.

Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран здравен специалист по всички индивидуални въпроси и проблеми.

За автора

Брок Армстронг Get-Fit Guy

Брок Армстронг беше домакин на подкаста Get-Fit Guy между 2017 и 2021 г. Той е сертифициран фитнес лидер на AFLCA Group с обозначение в преносимо оборудване , NCCP и CAC Triathlon треньор и TNT сертифициран треньор. Той също е в Съвета на съветниците на Института за първичен здравен треньор и гост -член на Института за човешки потенциал.

Следвайте Facebook LinkedIn Pinterest Абонирайте се, за да получите подкаст на Get-Fit Guy Spotify Google Stitcher

разберете дали (и как) определени храни и хранителни вещества могат да повлияят на женската плодовитост. Има ли неща, които трябва да ядете, ако искате да забременеете? Хранителната дива обяснява.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 27 ноември 2013 г. 4-минутен readepisode #261 Играйте пауза Слушайте диетата и храненето ви помагат да забременеете? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Медицината за плодородие, която едва съществуваше преди 50 или 60 години, е една от най -бързо развиващите се медицински специалности. Много двойки чакат по -дълго, за да започнат семействата си в наши дни и с увеличаването на възрастта на родителите на wannabe, така се увеличава и проблемите им с плодовитостта. Но има ли други фактори, движещи повишените проблеми с плодовитостта? Може ли съвременната диета или лошият статус на хранене отчасти да са виновни? & gt;

Наскоро присъствах на образователна сесия с Хорхе Чаваро, Harvard Doc, който е автор на най-продаваната книга The Fertility Diet. Диетичните препоръки на Chavarro се основават на данни от здравното проучване на медицинската сестра, които проследяват диетата и здравето на 18 000 жени в продължение на няколко години. Някои от тези жени са имали деца през годините, през които се събират данни, докато други се опитват безуспешно да забременеят.

Диета с гъсти хранителни вещества, която е с ниско съдържание на боклуци, а преработената храна е свързана с повишена плодовитост.

Важно е да се осъзнае, че Чаваро не е лекувал никоя от тези жени за безплодие, нито Дали той е някакви хранителни препоръки към тях. Той просто сравни диетите на жени, които забременяха с онези, които не могат, за да видят дали може да идентифицира някакви тенденции. И той всъщност идентифицира няколко фактора, които жените, които забременяха, са имали общо.

Програмата, очертана в диетата на плодовитостта, е просто обобщение на тези фактори. Надеждата е, че ако имитирате диетите на жени, които забременяват, и вие ще забременеете. Казвам „надеждата“ вместо „обещанието“, тъй като това твърдение всъщност никога не е тествано систематично. Но имайки предвид това отказ от отговорност, нека разгледаме факторите, свързани с по -голяма плодовитост.

Диетични фактори, свързани с плодовитостта

chavarro, документират, че жените, чиито диети са най -високи в трансмазнините , рафинирани въглехидрати и животински протеин са най -вероятно да страдат от безплодие. Жените, които следваха по-средиземноморска диета в стил (по-висока в зеленчуци, бобови растения, пълнозърнести храни, ядки, зехтин, риба и т.н.), е най-малко вероятно да изпитат безплодие.

Нищо разтърсване на Земята тук: Диетичният модел, свързан с повишена плодовитост, е диета с гъсти хранителни вещества, която е с ниска боклук и преработена храна. Когато се грижите добре за себе си, всичките ви системи вероятно ще функционират по -добре, включително вашата репродуктивна система.

Помага

ли ви пеперудата? Изненадани изследователи, тъй като това не съответства на широко представите за „здравословни“ диети. Жените, които са яли високомаслени млечни виж тук сега продукти, изглеждаха по -плодородни от тези, които са яли млечни продукти с ниско съдържание на мазнини. В разговора си Чаваро изхвърли няколко хипотези …..

страници

12next ›Последно»

за автора

monica reinagel, ms, ld/n , CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран хранител, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Най -важната връзка, която имате в живота, е тази със себе си. В крайна сметка, бихте ли предпочели да противоречите на човека, с когото сте обвързани до края на живота си, или бихте предпочели да ги обичате и цените? Ето защо отглеждането на самолюбие е продължаваща и важна задача. Ето как да го направя.

от Джейд Ву, доктор на науките на 23 юли 2021 г. 7-минутен Readepisode #351 Играйте пауза Слушайте как да култивирате самолюбието, в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox. Бързото и мръсно слушайте тялото си и му дайте останалото, подхранването и грижите, от които се нуждае. Позволете си автентично преживяване на всякаква емоция, дори трудни. Изразявайте се творчески и спечелете майсторство в нещо, което ви интересува. Бъдете търпеливи и прощавайте за себе си. Задайте мили, но твърди граници и се застъпвайте за вашите права. Познайте вашите водещи звезди – всеобхватните ценности, които ви насочват през живота.

Преди да влезем в днешните съвети за култивирането на самолюбието, имам горчиво съобщение, което трябва да направя: Епизодът на разумния психолог от следващата седмица ще бъде последният ми като писател и домакин на това шоу. Беше невероятно изживяване да споделяме базирани на доказателства съвети за психология всяка седмица през последните две години. Толкова съм благодарна за такава всеотдайна и любезна публика. Отзивите, които получих от вас, ме вдъхнови, насърчи ме, помогна ми да растя и ме направи по -ангажиран да продължавам да усъвършенствам науката за психичното здраве.

Въпреки че напускам шоуто, аз съм Не спирам тази работа – работя върху книга за безсънието, която оспорва конвенционалните ни начини да мислим за съня и осигурява практически план за подобряване на съня без лекарства. Ако сте се радвали да слушате моите епизоди, мисля, че и вие ще ви харесат книгата. Развълнуван съм да споделя повече за това, така че, моля, не забравяйте да ме последвате в социалните медии и да бъдете в течение на съобщението скоро.

Междувременно съм развълнуван, че ще ви представя следващия разумен психолог в епизода на следващата седмица. Ето тийзър: Д-р Моника Джонсън е опитен клиничен психолог и експерт в множество области на психичното здраве, включително травма, растеж, сексуалност и стрес, основан на раса. Следващата седмица ще я интервюирам за бъдещето на психичното здраве и официално ще я предам на факела като новия разумен психолог. Моля, уверете се, че се настроите в епизода на следващата седмица!

Сега, нека поговорим за нещо вечно важно: самолюбие.

Представете си, ако трябва да прекарате следващите 60 години, заседнали в нечуплива връзка с някого. Трябва да ходите навсякъде заедно, да правите всичко заедно и да изпитате всяка радост и болка на живота заедно. Бихте ли предпочели това да бъде човек, когото обичаш, някой, който също те обича … или по-скоро ще бъдеш току-що сътрудник, с който си останал Завинаги проект?

Сега обрат: този човек е себе си. В крайна сметка трябва да прекарате всеки ден с вас, до края на живота си. Можете или да се примирите със себе си, като от време на време сте в противоречие, или може би дори често се дразни с тази котва. Може да се отхвърляте към себе си или дори да се поставите, да сеене на съмнение в мечтите си или да саботирате усилията си да растете.

или бихте могли да потвърдите и насърчавате и състрадателни.

ако се даде Изборът, в коя връзка бихте предпочели да сте? И ако това е любящото, как можете да продължите да култивирате тази любов? Нека разгледаме няколко добри места за начало:

Съвет за самолюбие №1: Слушайте тялото си

Телата ни са най-ценният ни актив. Без тях не можем да се наслаждаваме на вино, да мирише на цветя, да създаваме шедьоври, да научим нови умения, да се влюбим, да предизвикаме предположенията си, да прегръщаме кучетата си … и телата са ценни, защото са незаменими. Но често обикаляме, използвайки телата си като инструменти, бутайки ги толкова силно, колкото ще отидат, или ги караме да бягат на изпарения. Знам, че със сигурност съм виновен, че не обръщам внимание, докато нещо не се обърка.

Какво се случва, ако бяхме по -настроени към телата ни? Бихме почивали през натоварените си дни и ще си дадем най -добрия шанс за качествен сън през нощта. Бихме ядели повече подхранваща храна, прекарваме повече време в природата и вероятно се разтягахме по -често. Точно това, от което тялото ви се нуждае, само тялото ви би знаело. И ако наистина слушате, ще започнете да запалите любовна връзка с него.

Съвет за самолюбие №2: Дайте си разрешение да усетите

Често казваме неща като, „Знам, че трябва да съм благодарен, но…“ или „Защо съм толкова ирационално разтревожен?“ Или „Трябва просто да се разпадна и да бъда позитивен.“ С други думи, ние смятаме, че емоциите ни са някак грешни или лоши и се скараме, че ги имаме.

Но емоциите никога не са по своята същност добри или лоши. Те са просто естествени реакции, които имаме в ситуации и често най -добрите инструменти, които нашите мозък имат за предаване на опасност, несправедливост, връзка, желание и нужда. Ако маркираме емоциите като „лоши“, ние натрупваме срам и вина и безсилие, просто за това, че сме хора. Ако позволим и оценим емоциите си, вместо това ще имаме по-голямо самосъзнание и самочувствие.

Така че следващия път, когато се почувствате разтревожени, ядосани или безнадеждни, не ги изключвайте автоматично и се опитвайте да произвеждате „само положителни вибрации“. Попитайте се вместо това как се чувства тази емоция, къде седи в тялото ви и какво ви казва за настоящата ви ситуация. Може да откриете, че се крие разочарование под гнева или самосъмнение зад това безсилие. Това могат да бъдат ценни улики за това, което трябва да направите. Можете да изберете да не действате какво е горещата емоция (например, не е нужно да хвърляте нещата само защото се чувствате ядосани), но поне сте на една и съща страница със себе си, вместо да се борите и с собствените си чувства и трудната ситуация.

Ако маркираме емоциите като „лоши“, ние натрупваме срам и вина и безсилие, просто за това, че сме хора.

Съвет за самолюбие №3: Express себе си, спечелете майсторство

Ние хората сме неспокойни, креативни същества. Просто трябва да се изразяваме. Може да не мислите за себе си като за креативни, защото никога не сте приемали уроци по изкуство или сте били уверени в музикален инструмент, но не цялата креативност се вписва в кутията на традиционните изкуства. Може би сте комикът за вечеря, който пука хората. Или винаги имате най -добрия костюм на Хелоуин. Може да има невероятен пивовар, който живее във вас, ако само ще превърнете признателността си в усилия. Може би вашата мечта е да преминете по пътеката на Апалачи.

Един от най -големите начини, по които можете да обичате себе си, е да си дадете удовлетворението на майсторството и свободата на изразяване. Влезте в нещо, което ви интересува и дайте си разрешение да се провалите. В крайна сметка не бихте отказали да подарите на най -добрия си приятел подарък за рожден ден с изключен шанс, че може да не им хареса, нали? Самият жест е това, което изгражда любовта.

Съвет за самолюбие №4: Простете си и бъдете търпеливи

Разбира се, когато си даваме шанс да процъфтяваме, ние също рискуваме неуспех и допускане на грешки. Понякога тези грешки са тежки. Те разрушават отношенията ни с хората, които обичаме, променят хода на нашето финансово или физическо здраве, карат ни да поставим под въпрос собствената си морална цялост.

Срамът и вината наистина могат да ужилят. Има добра причина за това. За нас социалните животни с морални мозъци тези самосъзнателни емоции ни държат отговорни за себе си и един към друг. Но те не са много полезни, когато се задържат, гнезда, ни карат да се оттеглим, да ни накарат да се обърнем срещу себе си. Трудно е да направите истински поправки или да растете от грешките си, когато сте претеглени от това самонависване.

Как си прощавате? Започнете, като поемете напълно отговорност за вашата роля в грешката, а също така и пускате частите, които не са ваша отговорност. Бъдете реалисти за това. След това признайте защо сте направили това, което сте направили – може би сте действали с добри намерения, но не сте направили адекватни изследвания, преди да направите рисковата инвестиция. Може би в момент на импулсивна отбранителност, обидихте партньор, без да обмисляте колко ще навредят думите ви. Може би се чувствахте толкова ниски за себе си, че сте утешили някой по начин, който предаде партньора ви. Това не са извинения за вашите грешки. Те са честни признания, които ще ви помогнат да разберете какво се е случило, за да можете да започнете да оправяте нещата.

Не на последно място, бъдете търпеливи. Точно както е необходимо време да простите на някой друг. Необходимо е време да простите и себе си. Но активно се покажете на състрадание и предприемете действия, за да направите поправки. Не се наказвайте, защото се обзалагам, че нямате нужда от повече напомняния за теглото в стомаха си.

Съвет за самолюбие №5: Задайте граници и бъдете свой собствен застъпник

Обичането на себе си означава да оценявате себе си. Когато цените някого, вие уважавате и се застъпвате за тях, вместо да се възползвате от тях. Често сме добри в оценката на други хора, но се спъваме, когато става въпрос за себе си. Например, бихме могли да се възмутим от името на приятел, който не получава плащане справедливо, но да се оправдаем да отлагаме преговори за собствената си заплата. Може би никога не бихме помислили да пристигнем необявен в къщата на члена на семейството и да ги потърсиш, за да ни направи още една услуга, но когато някой друг ни направи това, ни е трудно да кажем: „Не.“

Това, което си казваме в тези случаи, е, че не сме полезни, че не мислим, че заслужаваме уважение. Как можеш да обичаш и съкровиш някого, ако дори не ги уважаваш?

Задайте граници дори с най -близкото си семейство и приятели. Придържайте се към тях любезно, но твърдо. Практикувайте асертивни комуникационни умения всеки шанс, който получите.

Така че, задайте граници дори с най -близкото си семейство и приятели. Придържайте се към тях любезно, но твърдо. Практикувайте асертивни комуникационни умения всеки шанс, който получите. Практикувайте да казвате „не“ на необоснованите искания в огледалото. Практикувайте да поискате и това, от което се нуждаете в огледалото, независимо дали става въпрос за заплата, съизмерима с вашия опит или от потвърждението на партньора ви за минало нараняване. Когато се почувства трудно, преструвайте се, че се изправяте за най-добрия си приятел.

Съвет за самолюбие № 6: Познайте своите водещи звезди

един от най-големите любовни подаръци, които можете да дадете себе си е посока. Екзистенциална посока. Какво означава това? Е, знаете ли как хората, които познават себе си, са просто по -привлекателни, някак? Тяхната страст, тяхната увереност и тяхната непоколебимост пред несигурността ги правят просто харизматични. Можете да кажете, че те са в мир със себе си, независимо от аромата на техните страсти в живота.

Contents

comments

comments for this post are closed